Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Δήλωση για τους 39 πρόσφυγες




 Μια ακόμη καραβιά που μετέφερε θύματα πολέμων και της ιμπεριαλιστικής καταλήστευσης των χωρών της Ασίας και της Αφρικής ξεβράστηκε στα Χανιά τις προηγούμενες ημέρες. 37 άνθρωποι  από το Ιράκ, το Ιράν , τη Συρία, τη Σομαλία και το Κουρδιστάν με κατεύθυνση τη Δ. Ευρώπη ξεβράστηκαν στην Κρήτη. Ανάμεσά τους μικρά παιδιά και βρέφη.
Από όλες αυτές τις χώρες οι πρόσφυγες δικαιούνται άσυλο σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Αντί να ακολουθηθούν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, ο εισαγγελέας διέταξε την απέλασή τους. Πρόκειται για απαράδεκτη διαδικασία που αγνοεί κάθε έννοια  δικαιώματος  των προσφύγων.
Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες για την κρίση στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Κάνουν πιο αυστηρό το νόμο για την ιθαγένεια και ετοιμάζονται να δημιουργήσουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βγήκαν  για να «επαναδιαπραγματευθούν» το Μνημόνιο αλλά μας  έφεραν ξανά την Τρόικα ζητώντας ακόμη μεγαλύτερες θυσίες.  Προσπαθούν  να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για την καταστροφή που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους  δείχνοντας τους μετανάστες.
Επιτροπή αλληλεγγύης από φορείς των Χανίων επισκεφτήκαμε τους πρόσφυγες στο χώρο που κρατούνται στο παλιό Δημαρχείο Σούδας. Τους ενημερώσαμε για τα δικαιώματά τους πράττοντας αυτό που θα έπρεπε να κάνουν οι οργανωμένοι κρατικοί φορείς.
  • Ζητάμε να μην απελαθεί κανείς
  • Να χορηγηθεί άσυλο στους πρόσφυγες.
  • Να δοθεί άδεια σε όσους το επιθυμούν να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν συγγενείς εκεί.
  •  Να διαλυθούν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Χανιά 22/7/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου